مشکلات معلمان و خواسته های صنفی آنان

ابلاغ بخشنامه بازخريد نيروهاي مازاد آموزش و پرورش

به گزارش روابط عمومي آموزش و پرورش، در اين بخشنامه اي آمده است كه ادارات آموزش و پرورش با تشكيل كارگروه و با رعايت كليه ضوابط، نسبت به تعيين نيروهاي مازاد خواستار بازخريد اقدام كنند.
اين بخشنامه مي‌افزايد: بايد حداكثر تا 30 فروردين ماه فهرست افراد واجد شرايط و داراي اولويت به اداره كل امور اداري و تشكيلات آموزش و پرورش اعلام شود، تا پس از تاييد نهايي اقدام لازم انجام گيرد.
در متن اين دستورالعمل همچنين تاكيد شده است كه اسامي افراد، تا قطعي شدن نهايي به هيچ وجه نبايد از سوي ادارات آموزش و پرورش اعلام شود
.

        از وبلاگ کانون صنفی اردبیل - ندای سبلان

علی احمدی در پاسخ به مهر:

اصفهان - خبرگزاری مهر: وزیر آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر وزارت آموزش و پرورش با عدم توازن نیروی انسانی مواجه است چنانچه در برخی شهرها نیروی انسانی مازاد وجود دارد.

در روزنامه همشهری 15/12/87 از قول عضو کمیسیون تلفیق مجلس چنین آمده بود: «چهار درصد از فعالیت های آموزش و پرورش به بخش غیر دولتی واگذار می شود.» یکی از دلایل این واگذاری هزینه پایین مدارس غیر دولتی ذکر شده بود.

آفتاب: اگر بخواهیم در میان اقشار اجتماع، سخت‌ترین مشاغل را نام ببریم، بدون شك، معلمی یكی از آنها خواهد بود. این حرفه نقش مهمی در جامعه‌پذیری كودكان و نوجوانان ایفا می‌كنند.

تاکنون کارشناسان، معلم و دغدغه‌های معلمی را از منظر مسائل معیشتی و مادی نگریسته‌اند، در حالی كه اگر یك بار به پای درد دل‌های این جماعت بنشینیم می‌توانیم مسائل و مشكلات جدی‌تر و مهم‌تری را بیابیم كه تا به حال از آن غفلت شده‌است. متناسب نبودن درآمد معلمين با میزان مسئولیت و تنشی كه متحمل می‌شوند، صرفا می‌تواند یکی از این مشکلات باشد.
..
از معلم انتظارات فراوان داریم، اما به انتظاراتش گوش فرا نمی‌دهیم. از او تكلیف می‌خواهیم، اما به حقوقش كم‌توجهی می‌كنیم. از او مسئولیت می‌خواهیم و بازخواستش می‌كنیم، اما دایره اختیار او را تنگ می‌كنیم. آینده‌سازان جامعه و تربیت و جامعه‌پذیر كردن آنان را به معلم می‌سپاریم و معلم را به امان خدا رها می‌كنیم.
...

مدرسه فمینیستی: از بند نسوان زندان اوین تماس گرفت. عالیه اقدام دوست بود. کلی پرسش بود و وقت تنگ و وقت های تلفنی که عالیه از دوستان همبندش قرض می گرفت. ولی با همه اینها توانستیم شمه ای از زندگی اش را از او که کمتر در مورد خودش صحبت می کند بشنویم...

یادم می آید در مرحله بازپرسی دو تا پلاکارد آبی رنگ در پرونده ام گذاشته بودند و می گفتند که این پلاکاردها را از من گرفته اند، درحالی که من اصلا در آن روز هیچ پلاکاردی نداشتم یعنی من بدون پلاکارد در این تجمع شرکت کرده بودم. در دادگاه هم بعدا دیدم که آن پلاکاردهای آبی نیست و به جای آن یک کپی های سفید رنگ آن هست. همین جا اعلام می کنم که من به تبعیض های قانونی (که اتفاقا روی آن پلاکاردها نوشته شده بود) اعتراض داشتم و برای همین به تجمع آمده بودم ولی مشخصا این پلاکاردها که در پرونده من گذاشته اند در دست من نبود و اعتراض ام این است که طبق قانون، نباید چیزی به پرونده من اضافه می شد و نه کم می شد و این به نظرم نقض آشکار قانون است. در ضمن من هرگونه اتهامی را که به من منتسب کردند رد می کنم، چون طبق ماده 27 قانون اساسی، آن تجمع و هر تجمعی که در رابطه با حقوق زنان و معلم ها و کارگران باشد حق دارم در آن شرکت کنم. چون من اولا زن هستم و بعد هم معلم بوده ام و در دوره ای نماینده فرهنگیان بودم و هم این که در دوره ای در کارخانه مزدا کار می کردم. یعنی بعد از این که از آموزش و پرورش پاکسازی شدم مدتی هم در کارخانه «مزدا» کار می کردم. بنابراین هم زن هستم، هم کارگر هستم و هم معلم هستم، پس طبق قانون می توانم در مورد حقوق صنفی خود در چنین تجمعاتی شرکت کنم و این کار را به هیچ وجه مغایر قانون نمی دانم.

سایت جمهوريت: هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری آموزش وپرورش کردستان، یکی از معلمان مقطع ابتدایی سنندج را به ٣ سال تبعید محکوم کرد...

در دوسال گذشته احکام تنبیهی متعددی از سوی هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری در مورد معلمان صادر شده است. شایان ذکر است که هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری بر اساس شکایت ادارات آموزش وپرورش در دوره وزارت فرشیدی و علی احمدی وزرای آموزش وپرورش در دولت اصولگرای احمدی نژاد، علیه تعداد زیادی از معلمان پرونده تشکیل داده و احکام متفاوتی از جمله تبعید، بازنشستگی پیش از موعد، کسر حقوق، کسر گروه و…صادر کرده‌اند.

دویچه وله: چه خواستهایی را معلمان در حال حاضر دارند و بیان می‌کنند که با این مقاومت و فشار روبرو می‌شوند؟

میراکبر رییس‌زاده: معلمان خواستهای عجیب و غریبی ندارند. آنها می‌گویند که ما را از لحاظ معیشتی تامین کنید تا ما زیر خط فقر زندگی نکنیم. آنها همچنین می‌گویند که معلم از لحاظ منزلتی شأنش بالاتر از آن است که شما فکر می‌کنید. باید زمینه آن را فراهم کنید تا معلم در جامعه جایگاه واقعی خود را به دست آورد. این مشکلهاست، همراه با یک سری مسائل صنفی، که چون از اول به آنها توجه نکرده‌اند، مشکلها انباشته شده است. در نظام اداری آموزش و پرورش، نظام قبیله‌ای حاکم است. باندبازی اداری وجود دارد. در مدارس به معلمان سخت می‌گیرند. وقتی ابلاغ معلم را به او می‌دهند، به سرش منت می‌گذارند. این بخصوص در مورد فعالان صنفی صدق می‌کند. فعالان صنفی در مناطق آموزش و پرورش  راحت نیستند. به سختی به آنان کلاس و درس می‌دهند. به هر مدرسه‌ای که می‌روند، مدیر اذیتشان می‌کند. سپرده‌اند که اینها را اذیت کنید. این وضعیت ماست. معلمها می‌گویند که این وضع نباشد؛ ما باید بدون دغدغه به کار آموزشی و تربیتی‌مان ادامه دهیم، نه اینکه در این جوی که ایجاد کرده‌اند زندگی کنیم.

رسول بداقی،

http://www.hra-iran.org/

خواسته هاي معلمان ازديد من سه دسته هستند.

   الف) معيشت آنان كه اين هم به نوعي رعايت حقوق دانش آموز است زيرامعلمان اگر از لحاظ معيشت مشكل داشته باشند،معلم خوبي براي دانش اموزان نخواهند بود.

ب) حقوق دانش آموزان ،زيرا حقوق دانش آموزان به نوعي حقوق معلمان هم هست،ازيك طرف معلمان خودشان فرزند و برادر و خواهر دانش آموز در مدارس دارند واز طرفي در يك محيط ساعتها بادانش آموزان هستند.

پ) مشكلات اجتماعي:  مشكلات اجتماعي مانند آزادي بيان،آزادي قلم وآزادي هاي اجتماعي ديگري كه برا ي يك انسان اجتماعي بايد باشد. ...

خواسته هاي معلمان در درجه ي نخست اجراي قانون مديريت خدمات كشوري است. سپس پاداش پايان خدمت بازنشستگان آنگاه سروسامان دادن به بيمه هاي درمان كه خود آشفته بازاري جداگانه دارد،پايين بودن حقوق در برابر نرخ تورم،موضوع حقوق مدني مانند به رسميت شناختن فعاليت هاي صنفي معلمان و اجازه ي نشريه و عدم تعقيب فعالان صنفي ،داشتن شبكه ي راديويي آزاد براي معلمان داشتن برنامه هاي تلويزيوني براي وزارت اموزش وپرورش وبسياري مشكلات ديگر،حق مسكن،استاندارد نبودن امكانات مدرسه،وسايل سرمايشي و گرمايشي،اجراي اصل سي ام قانون اساسي ، گرفتن شهريه در مدارس دولتي از دانش اموزان و....

انتقاد از حاكمان خط قرمز است.از ديد  من سخن وپيام حاكميت به تشكل هاي صنفي اين است:  "انتقاد نكن هرچه مي خواهد دل تنگت بگو! "

گرد آوری : ن . ش