تشدید فعالیت‏های

 گروه‏های کوچک نظامی در افغانستان   

 گل‏محمد عطایی  

در حالی که سالها ازاشغال افغانستان بدست نیرهای ‌‌‌آمریکایی واروپایی (ناتو) می‏گذرد اما هنوزامنیت و ثبات در افغانستان در حد بسیار پایین خود مانده است وعملا" نیروهای ناتو نتوانسته‏اند صلح وآرامش را به منطقه باز گردانند.

فرمانده « آیساف » درشمال افغانستان که فرمانده‏هی نیروهای یاری امنیتی را در نه ولایت شمال و شمال شرقی بدخشان تخار، کندوز، بغلان، سمنگان، بلخ جوزجان، سرپل وفاریاب را بر عهده دارد، اعلام کرده است که نیروهای ناتو در برخورد با گسترش عملیات مرگبارترویستی واکنش شدیدی از خود نشان خواهند داد. به گفته وی تشدید فعالیت‏های گروه‏های کوچک تروریستی در شمال افغاستان تهدیدی جدی برای امنیت و ثبات در منطقه محسوب می شود.

فرمانده جدید نیروهای ناتو در افغانستان نیز می‏گوید سربازان تحت فرماندهی او برای مقابله با شورشیان تاکتیک  تازه‏ای به کار خواهند برد و شمار سربازان را نیز دو برابرخواهند کرد. درهفته‏های گذشته همواره وقوع درگیریهای سنگین میان نیروهای امنیتی و شورشیان مظنون وابسته به طالبان درولایات افغانستان گزارش شده است .

یاپ دهوپ شیفر، دبیر کل ناتو اذعان داشت که درگیری‏های جنگی در منطقه دنباله‏دار خواهد بود.

بیایید درچند هفته گذشته به حملات و عملیات انتحاری به سربازان پلیس و غیرنظامیان که صدها کشته بر جای گزاشته است، نظری کوتاه بیافکنیم.

14 آوریل 2006 - دست کم 3 سربازپلیس افغانستان در اثرانفجار یک بمب کارگذاشته شده درکنارجاده کشته شدند.

16 آوریل 2006 - درگیری در جنوب افغانستان که دستکم  14تن از شورشیان وابسته به طالبان کشته شدند.

1 مه 2006 - نیروهای طالبان یک مهندس هندی رادر افغانستان کشتند.

2 مه 2006 - حمله انتحاری به سربازان کانادایی در کابل.

8 مه 2006 - تلفات پلیس افغانستان در در گیریها باشورشیان.

17 مه 2006 - حمله ناکام انتحاری به کارمندان سازمان ملل در قندهار.

18 مه 2006 - حملات انتحاری در هرات وغزنی.          

21 مه 2006 - حملات انتحاری درپایتخت افغانستان

21 مه 2006 - شورشیان به کشتن معلمان مکاتب و کارمندان و موسسات امدادرسان اقدام می‏کنند. کشته شدن 6 امدادرسان افغان فعال درسازمانهای غیردولتی بین المللی "اکشن اید" و "پتکو" در ولایات جوزجان و بدخشان وهمچنین موارد تیراندازی به سوی کارمندان خارجی موسسات امدادرسان و نیز سوزاندن مکتب متوسطه "اسلام قلعه" در ولسوالی شرین‏تگاب همگی نشان‏دهنده و گواه برمتشنج وخطرناک بودن وضعیت امنیتی در افغانستان است.

29 مه 2006 - تظاهر کنندگان کابل به سوی آمریکاییها تیراندازی کردند و به خودروها خسارت وارد کردند.

31 مه 2006 - آمر امنیت ولایت زابل به دست افراد مسلح کشته شده. او همراه با شماری از افراد پلیس زمان مورد حمله قرار گرفت که بسوی محل حادثه در حرکت بود. درمناطق دیگری «نزدیک شهر قلات» نیز بروزدرگیری با شورشیان (افراد مظنون وابسته به طالبان) دیده شده است.

1 جوئن 2006  - بمب گزاری درغرب افغانستان و کشته شدن بمب گذار.

2 جوئن 2006  - انفجار انتحاری در قندهار.

3 جوئن 2006 - تلفات در حمله به یک پاسگاه پلیس در قندهار.

8 ژوئن 2006 – فرمانده نیروهای طالبان گفت که نیروهای بریتانیایی را شکست می‏دهیم.

9 ژوئن 2006 – سربازان بریتانیایی 21 تن از طالبان را کشتند.

12 ژوئن 2006 – مرگ سرباز بریتینیایی و 37 نفر از طالبان

لازم به ذکر است که قتل‏ها و تسویه حساب‏های قومی و قبیله‏ای در جراید و روزنامه‏های رسمی و معتبر منتشر نمی‏شود وهمچنان فضای جنگ‏های طایفه‏ای در افغانستان متشنج است و دولت مرکزی عملا" در برقراری حفظ امنیت  درشهرها ناتوان است. نظری گذرا به وقایع فوق نشان‏دهنده ضریب بالای احتمال مرگ و میر وکشته شدن است .

مسئولیت حفظ جان انسانها در افغانستان بعهده کیست؟ ­نیروهای ناتو یا نیروهای شبه نظامی طالبان؟ دولت کرزای یا سیاست‏های اتخاذ شده کشورهای قدرتمند، مانند آمریکا و کشورهای اروپایی در قبال افغانستان؟

ایجاد دمکراسی آمریکایی‏ها و ناتو درافغانستان و برنامه‏های آبادسازی وتوسعه وخدمات‏رسانی کرزای عملا" عقیم مانده است و تاکنون نه نیروهای تا خرخره مسلح ناتو و آمریکا و نه دولت دست‏ نشانده آنها نتوانسته‏اند آرامش، صلح و امنیت را به منطقه بازگردانند. ویا در بازسازی افغانستان نقشی را ایفانمایند. این در حالی است که فقر و بیکاری در افغانستان بیداد می‏کند و حتی دولت افغانستان آنهایی را که به گدایی می‏پردازند را بی‏کار نمی‏داند.

برنامه‏ریزی برای آغاز بزرگترین عملیات نظامی در افغانستان « یورش کوهستان» در حالی صورت می‏گیرد که همه کارشناسان بر این عقیده‏اند که بحران امنیتی در این کشور با زور اسلحه حل نخواهد شد. و این بیانگراین است که نیروهای مسلح اشغالگر بدون هدف آبادگری آمده‏اند چراکه هیچ کس با اسلحه  وتانگ به جنگ فقر و بی‏سوادی نمی رود.

در این میان تنها مردم ستمدیده افغانستان است که ده‏ها سال است با دخالت نظامی نیروهای خارجی در سرنوشت خود دست وپنجه نرم می‏کنند و بنیان‏های کج اقتصادی خود را از آنها به ارث برده‏اند. این مردم جز با مرگ خود دیگر رمقی برای پاسخ دادن به طوفانها سهمگین اسلامگرایی تندروانه و رژه سنگین نیروهای به اصطلاح آزاد گر برایشان باقی نمانده است.            به امید آزادی افغانستان

گل‏محمد عطایی

سویس

www.paikol.persianblog.com

golmohammad110@yahoo.com