آیا جهانی سازی اعتراض و شورشهای شهری فرانسه به ایران سرایت خواهد کرد؟

 

Nawid_Akhgar@hotmail.com

نوید اخگر
گلوبالیزم بعنوان ساختاری اقتصادی، سیاسی، فرهنگی  زاینده روابط و مناسبات خاص خویش است ، گلوبالیزم در صدد جهانی کردن ارزشهای خویش به روشهای گوناگون در سطح جهان میباشد.  

 

 در قطب مقابل " مردم" با فعل و انفعالات و ارزشهائی نوینی که می آفرینند در صدد جهانی کردن و رساند ن ارزشهای خویش به دیگر ملل جهان هستند. یعنی جهانی شدن ارزشها از دو سر طیف با شدت در جریان است ، بطورعام باید گفت حرکت های امروزی مردم در اعتراض به جهانی شدن خشنونت اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی، ساختار های مبارزاتی و ارزشی گذشته را در فرم های کلاسیکش به زیر علامت سئوال میبرد و به آن خصلت جهانی شدن میبخشد.

اگر سرمایه از خصلت جهانی شدن بر خوردار است چرا شورشهای مردمی و قیامهای شهری  خصلت جهانی شدن بخود نگیرند؟

 

فشارهای بی رحمانه سیاسی و استثمار اقتصادی محروم ترین اقشار جامعه که با فروش نیروی کار و حتی با فروش اعضاء و جوارح و بدن خود نیز قادر به سیر کردن شکم خود و فرزندانشان نیستند  با پای گزاردن سرمایه گلوبال  به صحنه ضریب نیز خورده است.

 

محرومیت های اجتماعی،تبعیض، بیکاری، فشار های سیاسی محتوای دیگ بخاری است که منفذی به بیرون ندارد و انفجار تنها راه بیرون رفت بخار جمع شده در دیگ است.

 

محرومین اجتماعی، کارتون خواب ها ، زاغه نشینان، کودکان خیابانی، دختران خانه های عفاف!، ساکنین حلبی آباد ها ، کارگران ، خیل بیکاران، ساکنین کتو ها بیرون شهری، محرومین سیاسی و سرکوب شدگان اجتماعی، زنان، جوانان ، دانشجویان، روشنفکران قشر وسیعی را در جوامع امروزی تشکیل میدهند که بدون سازماندهی حزبی و یا سازمانی   شعله های اولیه قیامهای شهری را بر میافروزند .

 

اگر شورشهای محرومین فرانسه را بعنوان صورت مسئله فرض کنید، و عکس بر گردان آنرا در ایران تحت یک دیکتاتوری مذهبی قرون وسطائی در زیر چتر گلوبالیزم در نظر بگیرید آیا جوابش از طرف اپوزیسیون میشود مماشات؟ یا تساهل و تسامح و یا رفرندام رفرندام این است شعار مردم؟

 

اگر همین شورشها و آتش سوزیها در ایران هم اتفاق بیفتد باز آقای فرخ نگهدار و کامبیز روستا و حسین باقر زاده و طیف توده ای- اکثریتی و سلطنت طلب به میان آتش سوزی ها خواهند شتافت و با صوت جلی شعار" رفرندام رفرندام این است شعار مردم " را خواهند داد؟

 

اسناد تاریخی پاسخی بی پیرایه به ضد ارزشهای موجود.

 

گفتن خاطره کوچکی از آقای کامبیز روستا در اینجا خالی از لطف نیست.

روزی آقای کامبیز روستا برای سفید کاریهای ایدئولوژیکی در تلفن بمن میگفت که نوشتن مقالات ایشان در کیهان سلطنت طلب به معنای نزدیکی و تائید سلطنت طلبان نیست.

روزی یکی از هواداران ایشان و از سلطنت طلبان قبلا سوسیالیست بوده در استکهلم جلسه ای را به دروغ اعلام کرده بود که قرار بود در آن اشرف دهقانی، توکل،هزار خانی، کامبیز روستا،تعدادی اکثریتی و تعدادی سلطنت طلب شرکت کنند، در تماس با دوستان و رفقا معلوم شد که مسئول آن جلسه آقای حسن اعتمادی از پیش خود و قبل از اینکه با این افراد تماس بگیرد اسامی و جلسه را در رادیو های استکهلم اعلام کرده است.

 

در تماسی تلفنی با آقای کامبیز روستا در آن زمان ایشان بمن گفتند که اصلا تصور نمی توانند بکنند که حسن اعتمادی سلطنت و اکثریت را به چنین جلسات مهمی  دعوت کند ولی چند هفته بعد همان جلسه اعلام شده انجام شد ولی بدون حضور اشرف دهقانی هزار خانی و توکل و حتی با اعتراض سازمانهای آنان همراه بود و آن جلسه با حضور چند اکثریتی و سلطنت طلب و با حضور آقای کامبیز روستا انجام پذیرفت.

 

پس از اینکه آقای رضا پهلوی به انتشار منشور خود روی آوردند، آقای کامبیز روستا اعلام کردند که در آن منشور نکات دمکراتیک! را یافته اند و امروز هم معتقدند که رفرندام شعار مردم ایران است.

از دکتر کامبیز روستا بعنوان استاد مارکسیزم سئوال میکنم که چگونه میتوان گلوبالیزم و استثمار طبقات محروم جامعه را با نکات دمکراتیک! در منشورآقای رضا پهلوی و رفرندام ساختار شکن جناحهای درون رژیم با هم گره زد و از این معجون جنون آمیز صلح و دمکراسی را برای توده هائی به ارمغان آورد که شعله های سرکش آتش وجودشان کلان سرمایه داری غرب را نیز حیرت زده کرده است.

دکتر کامبیز روستا!

 پس از بیش از60 یا 70 سال مطالعه متونی مارکسیستی و با کدام تئوریهای این مرد بزرگ دستی در دست اکثریت ، دستی در دست نوادگان رضا خان، دستی در دست رفرندامیان ساختار شکن و دم خردادیان گذاشته میخواهید به دیدار انقلابیونی بروید که شعله های خصلت های انقلابی حرکاتشان آنهم در فرانسه و نه در ایران مرکز لائیسیته و سکولاریزم و انقلاب کبیر فرانسه را به رعشه افکنده است، در حالی که شروع این حرکتها   در ایران را با ضریب بیش از صد باید در نظر مجسم کنید، آنهم نسبت به نوع دیکتاتوری و سرکوبی که در ایران  حاکم است.

آیا بهتر نبود شما با آن همه تجربه از مارکسیزم امروز بعنوان فردی که ساختار و زمینه پیوستن این نیروهای بپا خاسته در سطح گلوبال را فراهم کرده بودید به تدریس آموخته های خود برای طبقات محروم بپا میخواستید و پیدا کردن نکات دمکراتیک در درون منشور آقای پهلوی را به آقای منوچهر گنجی و یا آقایان انصاری و یا آقای داریوش همایون و فریاد کردن رفرندام رفرندام این است شعار مردم را به حلقات پیرامون سید خندان و منتظرین ظهور حضرت و شستن سر و صورت آنانی را که رژیم را به سلاحهای سنگین مجهز کردند به جانشینان رفیق کیا و سنگینی بار کودتای 28 مرداد و خونریزی های ساواک را به آقای رضا پهلوی میسپردید که هر کسی در جایگاه تاریخی خویش تعین تکلیف شود.

آقای روستا!

چرا اینهمه بار را بر دوش جنابعالی آنهم در این سن و سال سوار کرده اند من که سر در نمی آورم.

 

جای بسی شگفتی است که در عهد گلوبالیزم  وقتی شعله های بر افروخته آتش شورشها و قیامهای شهری، پاریس و حومه آن را میسوزاند و سارترهای امروزی و نویسندگان و شعرای فرانسه که هم از پشتوانه انقلاب کبیر فرانسه برخوردارند و هم سکولاریزم و هم لائیسیته را  همچون شراب های ناب آن کشور  بر زبانی تاریخی  مزمزه کرده اند و از آن مست و سرخوش گشته اند امروز یا خفقان قلب گرفته اند و یا در حمایت از آقای سارکوزی وزیر کشور فرانسه بجای رساندن فریاد رسای خود در حمایت از محرومین فرانسوی سر تعظیم و تائید فرود میآورند.

 

آقای کامبیز روستا !

توجه دارید که نویسندگان و سارتر های کنونی فرانسه به عهد خود در کمر بستن برای محرومین آن کشور عمل نمی کنند و یا شعار های انحرافی و ضد انقلابی میدهند.

 

اما بایستی گفت چونکه مناسبات اقتصادی عصر گلوبالیزم در حیطه کلان سرمایه داری در سراسر جهان البته با نوساناتی در نیانسها همگون و یکدست عمل میکند، خیزشها و شورشهای مردمی و قیامهای شهری در سطوح گسترده از پاریس تا تهران و مشهد و شیراز و آبادان و.... دارای همان خصلت هاست و فردا جوانان تهران و شهرهای مختلف ایران در این جهانی سازی اعتراض بپا خواهند خاست.

بر سازمانها و شخصیتهای سیاسی است که تا آن زمان و هر چه زود تر به گرد گیری زیر بنائی در شعار ها و راه و روش خود در قبال جوانان شورشی برخیزند  که با به آتش کشیدن امکانات رژیمهای سرکوبگری همچون رژیم جمهوری اسلامی خشم مشروع خویش را در اعتراضی جهانی به جهانیان اعلام میکنند.

 

پنجشنبه 17 نوامبر سال 2005 میلادی       سوئد استکهلم

آدرس سامانه اینترنتی

نوید اخگر

http://www.nawidakhgar.com/