گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در مورد

 شرایط زندگی پناهندگان عراقی و مردم عراق

مرجان افتخاری

23.03.2007

همیشه و همه جا، هر جائی که جنگ نفیر زشت و کریه خود را سر میدهد، انسانها برای زنده ماندن وبه امید ادامه زندگی به هر دری میکوبند و دست به هر کاری میزنند. ادامه زندگی هر چند درد ناک، هر چند تهی ار روح" زندگی" ولی باز زنده ماندن و "زندگی" را جستجو میکنند. فراریان و پناهندگان دارفور،چاد و عراقی نمونه-های ازاین جویندگان "زندگی" هستند.

اخراج شدگان از سر زمین خود بدلیل اشغال نظامی امپریالیسم، جنگ-های داخلی، ملی، قومی و مذهبی تراژدی تاریخی این قرن است که بود و نبود هزاران انسان را بدون کمترین نقشی در ایجاد آن تهدید میکند. میلیون-ها انسان بی پناه در سراسر دنیا قربانی سیاست-های سرمایه-داران، صاحبان شرکت-های بزرگ اسلحه سازی و دیکتا تور-ها هستند.

گاهی ارگان-های سازمان ملل در چها چوب و کادر اداری، تحقیقاتی را در مورد شرایط زندگی جنگ زدگان، آوارگان و پناهندگان کشور-های در حال جنگ ارائه میدهد که بد نیست در جریان آن باشیم.

 

آمارکمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در مورد شرایط زیستی مردم عراق و پناهندگان عراقی 

این ارگان با توجه به اشغال نظامی، جنگ داخلی و ترورهای روزانه در عراق آمار دقیقی از جمعیت عراق ندارد. ولی جمعیت این کسور را در سال 2003  تقریبا 24 میلیون تخمین میزند.

از زمان اشغال نظامی عراق توسط ارتش آمریکا و انگلیس و سپس سایر کشور-های اروپائی، 1 میلیون عراقی بخاطر جنگ، ترور، کشتار و عدم امنیت جانی عراق را به قصد سوریه و اردن ترک کرده-اند و در این دو کشور پناهنده شده-اند. به گفته این ارگان، هر روز بر تعداد افرادی که عراق را ترک میکنند افزوده میشود.

تحقیقاتی که در زمینه شرایط زیستی پناهندگان عراقی در دو کشور سوریه و اردن بعمل آمده، بازگو کننده وضعیت وحشتناک زندگی 1 میلیون انسانی است که مجبور شده-اند کشور خود را ترک کنند. طبق این تحقیقات 70% پناهندگان در سوریه و اردن

 

-         به آب آشامیدنی دسترسی ندارند

-         فرزندان آنها از تحصیل و مدرسه محروم هستند

-         کودکان برای ادامه زندگی خود و خانواده مجبوربه کار در هر شرایطی هستند.

-         تعداد زیادی از زنان برای سیر کردن شکم فرزندان خود مجبور به تن فروشی هستند.

مهاجرت-های اجباری، که پیامد تمامی جنگ-ها است را هم باید در نظر گرفت، طبق آمار،حدود 1.9 میلیون عراقی بدلیل جنگ داخلی بین شیعه و سنی و ترور-های روزانه مجبور به ترک محل زندگی خود شده و اجبارا به محل دیگری مهاجرت کرده-اند، این تعداد، تقریبا همیشه ازابتدائی ترین امکانات پزشکی و بهداشتی برخوردار نیستند.

بطور کلی، طبق آمار این ارگان، شرایط اقتصادی و زیستی مردم عراق در داخل چنین ارزیابی شده است.

-         4 میلیون عراقی احتیاج شدید به کمک-های غذائی دارند

-         50% نیروی کار فعال عراقی بیکارند

-         70% مردم به آب آشامیدنی دسترسی ندارند

-         80% از حد اقل امکانات بهداشتی محروم هستند

-         23% کودکان از سوء تغذیه مزمن رنج میبرند.

این آمار اولین اطلاعاتی است که پس از 4 سال جنگ و اشغال نظامی منتشر میشود. ولی هرگز هیچ آمار و یا اطلاعاتی در مورد مرگ کودکان، زنان و مردان عراقی در طول 10 سال تحریم اقتصادی سازمان ملل ( نفت در مقابل آذوقه) منتشر نشد. در عرض این 10 سال تعداد زیادی از کودکان عراقی بعلت عدم دسترسی به دارو، مواد و وسائل بهداشتی جان خود را از دست دادند و بسیاری در اثر گرسنگی مردند.

 

ایمیل: eftekhari_marjan@hotmail.com