پاسخ سرگشاده جنبش جمهوريخواهان دمکرات و لائيک ايران

به نامه هيات سياسی – اجرائی اتحاد جمهوريخواهان ايران

 

 پیرامون گفتگو و همکاری جمهوريخواهان ایران

 

دوستان گرامی!

نامه شما به شورای هماهنگی و شرکت کنندگان در کنفرانس پالتاکی جمهوريخواهان دمکرات و لائيک ايران در اول اکتبر 2006 به دستمان رسید (متن این نامه در زیر آمده است). از آن جا که کنفرانس اخیر ما دستور جلسه  فشرده ای پیش رو داشت شورای هماهنگی در پی قرائت نامه شما در کنفرانس و رایزنی با همراهان، در نشست بعدی خود تصمیم گرفت پاسخی علنی به نامه شما دهد. هم از این رو همان گونه که به اطلاعتان رسانده ایم برای دامن زدن به بحث عمومی، ما هم متن نامه ارسالی شما و هم پاسخ خود را به آن، سرگشاده درج میکنیم. به ویژه آن که پاسخ ما دیگر جمهوری خواهان ایران را نیز مخاطب قرار داده است.

 نخست مایلیم تاکید کنیم که از تمایل شما به گفتگوی سازمان یافته با ما بر سر مسایل مبرم جامعه ایران و از جمله در مورد ديالوگ* فشرده تر بخش های گوناگون جنبش جمهوری خواهی ایران خرسندیم و از آن استقبال می کنیم. همچنین تاکید تان را بر ضرورت "شکل دادن محتوای آلترناتيو جمهوريخواه، لائيک و دمکراتيک" که ما و خود را بخشی از آن خوانده اید به دیده مثبت مینگریم. به ویژه آنکه در میان( بخشی از*) اتحاد جمهوريخواهان ايران و دیگر نیروهای جمهوری خواه ایران، تاکید بر لائيسيته وشفافیت بخشیدن به شکل گیری قطب جمهوريخواه با شالوده ای لائيک و دمکراتيک با تردید و حتی مقاومت ها و مخالفت هایی روبرو بوده است.  

همان طور که میدانید درنخستين گردهمايی سراسری جمهوری خواهان دموکرات و لائيک  در سپتامبر 2004 قراری تک ماده ای درباره اتحاد گسترده جمهوری خواهان به تصويب رسيد که در آن آمده است : " نشست عمومی جمهوری ‌خواهان دموکرات و لائيک ايران، شورای هماهنگی منتخب را موظف می‌کند در راستای شکل‌دهی اتحاد گسترده‌ی همه‌ی نيروهايی که استقرار يک نظام مبتنی بر دموکراسی، جمهوريت و لائيسيته به جای جمهوری اسلامی را می‌پذيرند، درهماهنگی با ديگر مؤلفه‌ها و تشکلهای اين مجموعه، کليه‌ی تلاشها و اقدامات ضرور را سازمان دهد. "

از این رو ضرورت همکاری بین طیف گسترده جمهوری خواهان از همان آغاز یکی از موضوعات کار ما بوده و هست. سازمان دهی مشترک کارزار 12 فروردین با دیگر نیروهای جمهوری خواه در مارس 2005 ( با شعار نه به  جمهورى اسلامى و آری به جمهوری)، تشکیل گروه كار "سازماندهى گفتگو پيرامون اتحاد گسترده جمهورىخواهان"  در ژوئن سال 2005 و فعالیت های بعدی آن، سازمان دادن کنفرانس های گوناگون پالتاکی با حضور نیروهایی از نحله های متفاوت سیاسی فکری جمهوری خواهان توسط شورای هماهنگی و کنفرانس های شهری واحدهای محلی جمهوری ‌خواهان دموکرات و لائيک ايران با دیگر نیروهای جمهوری خواه در طی سال 2006  و پاره ای از فعالیت های حقوق بشری مشترک در برخی از واحدهای محلی، نمونه هایی از توجه ما به این ضرورت بوده است.

ضرورت این گونه همکاری ها در شرایط حساس کنونی بیش از پیش برجسته  شده است. از این رو ما با شما هم نظریم که بحران هسته ای و سیاست های ماجراجویانه جمهوری اسلامی، ميتواند برای کشور ما فاجعه آفرين باشد و تغییر چشم انداز تيره در داخل کشور و در صحنه بين المللی مستلزم شکل دادن (بلوک نیرومند) محتوای آلترناتيو "جمهوريخواهان لائيک و دمکراتيک است که بتواند صدای( خود) مردم را بگوش جهانيان برساند". هرچند که در ارزیابی از نقش اصلاح طلبان دینی حاکم در سوق یافتن اوضاع  ایران به وضعیت اسف بار کنونی بی تردید برداشت های گوناگونی در میان ما و شما وجود دارد که به آن نیز باید پرداخت.

با این همه مایلیم اضافه کنیم که به باور ما "اتحاد وسيع نيروهای جمهوريخواه و دمکرات" که از آن نام برده اید نیازمند تامین پیش شرط هایی است که با سازمان دهی کنفرانس بحث و گفتگو و یا همکاری بر سر مسایل حقوق بشر در ایران که مورد تاائید ما نیز  میباشد متفاوت است. در همین رابطه در قرار مصوبه درنخستين گردهمايی سراسری جمهوری خواهان دموکرات و لاييک تا کید شده است:

 " مناسبات با سازمانهاى سياسى يا چگونگى همكارى با آنها در چارچوب اسناد مصوب گردهمآيى كه خواهان برچيده شدن تماميت نظام جمهورى اسلامى ميباشند، شكل خواهد گرفت". به نظر ما "اتحاد وسيع نيروهای جمهوريخواه، دمکرات و لائيک " بین کسانی که استراتژی های متفاوتی را در برخورد به نظام حاکم دنبال میکنند اگر غیر ممکن نباشد بسیار دشوار است. برای نمونه چگونه ممکن است با آنان که به نام جمهوری خواهی ائتلاف با هواخواهان احیای نظام سلطنت در ایران را به جای تشکیل قطب بزرگ جمهوری خواهی موضوع کار خود می دانند "اتحاد وسيع نيروهای جمهوريخواه، دمکرات و لائيک " را تشکیل داد؟ چگونه ممکن است بین کسانی که در پی همکاری و یا همراهی با بخشی از حاکمیت  در ایران هستند با آنان که در پی برچیدن کل نظام حاکم در ایرانند استراتژی مشترکی برای هموار ساختن راه" جمهوری" در ایران یافت؟ یا با آنان که در پی تکرار تراژدی عراق در ایرانند و از میلیتاریسم استقبال میکنند " آلترناتيو جمهوريخواه، لائيک و دمکراتيک" را شکل بخشید؟ مایلیم بدانیم نظرتان در مورد این تاکیدات و پاسختان به این پرسشها چیست.

به نظر ما روشن ساختن حوزه های همکاری در باره اعتراض به نقض دائمی حقوق بشر در ایران و بررسی معضلات و مشکلات پیش راه در شکل بخشیدن به بلوک نیرومند جمهوریخواهی دمکرات و لائيک در مقابل جمهوری اسلامی ایران، می تواند از جمله موضوعات گفتگو با شما و دیگر جمهوری خواهان باشد. ما به ویژه دست همه جمهوری خواهانی را که در پی چاره جویی برای برچیدن  نظام جمهوری اسلامی در تمامیت آن  و استقرار نظام جمهوری مبتنی بر دمکراسی و لائیسیته  از طریق شکل بخشیدن به وسیع ترین اتحاد در اپوزیسیون دمکراتیک ایران هستند برای همکاری میفشاریم.

 

 

با سلام های دوستانه

شورای هماهنگی

جنبش جمهوريخواهان دمکرات و لائيک ايران

چهار شنبه 26  اکتبر 2006


**کلمات قرمز از طرف بخشی از شورای هماهنگی تصويب شده بود که از طرف بخشی ديگر به کلمات آبی تبديل شد. اين متن با کلمات قرمز از طرف ما تصويب شده و مورد قبول بنده است.

 ***

 

به شورای هماهنگی و شرکت کنندگان در کنفرانس پالتاکی جمهوريخواهان دمکرات و لائيک ايران

 

دوستان عزيز!

 

در ماههای اخير فشار بر جنبش دانشجوئی ورسانه های غيردولتی و بويژه مطبوعات ابعاد جديدی پيدا کرده است. بنيادگرايان تصميم گرفته اند که جنبش دانشجوئی را مهار کنند، سازمانهای غيردولتی را تحت کنترل خود در آورند و کانالهای اطلاع رسانی مستقل از دولت را مسدود سازند و نگذارند که صدای مخالفين در جامعه شنيده شود.

بحران هسته ای و تقابل با جامعه جهانی که توسط جريان حاکم پی کرفته ميشود، ميتواند برای کشور ما فاجعه آفرين باشد و به تحريم اقتصادی کشور ما منجر گردد. چشم انداز تيره ای در داخل کشور و در  صحنه بين المللی در مقابل مردم ما قرار گرفته است. تغيير چنين چشم اندازی مستلزم شکل دادن آلترناتيو جمهوريخواه، لائيک و دمکراتيک است که بتواند صدای خود را بگوش مردم ايران و جهانيان برساند.

 

دوستان عزيز!

شما و ما بخشی از نيروهای جمهوريخواه، لائيک و دمکراتيک هستيم که جدا از هم اما با اهداف مشترک حرکت ميکنيم. مبارزه شما در جهت آن اهداف برنامه ای است که ما هم آنها را پی ميگيريم: استقرار دمکراسی، توسعه انسانی و تامين عدالت اجتماعی و ايجاد نظام سياسی دمکراتيک.

برای دستيابی به اين اهداف ضروری است که اتحاد جمهوريخواهان و جمهوريخواهان دمکرات و لائيک که بخش قابل توجهی از نيروهای جمهوريخواه و دمکرات که به گرايشهای مختلف اجتماعی ـ اقتصادی تعلق دارند، را سازمان داده اند، همکاری نزديکی را پيش ببرند و راه را برای اتحاد وسيع نيروهای جمهوريخواه و دمکرات باز کنند.

ما بر اين پايه پيشنهاد ميکنيم که نمايندگان شورای هماهنگی هر دو جريان در آينده نزديک ديدار و گفتگو داشته باشند.

 گفتگو ميتواند مسائل مختلف از جمله موضوعات زير را شامل شود:

ـ تشکیل سمينار مشترک برای بررسی راههای همکاری جمهوريخواهان ايران

ـ اقدامات مشترک برای دفاع از آزادی بيان و مطبوعات در کشور

- بررسی اشکال همکاری دو جانبه و چند جانبه

- اشکال تبادل نظر مداوم در رابطه با روند های سياسی کشور و موضع چمهوريخواهان

 

دوستان گرامی

ما مشتاقانه در انتظار پاسخ  شما هستيم .

 

هيات سياسی – اجرائی اتحاد جمهوريخواهان ايران

چهار شنبه 27 سپتامبر 2006