سیاست شرکت حماس در انتخابات فلسطین ایزولاسیون بیشتر جمهوری اسلامی

 Nawid_Akhgar@hotmail.com

نوید اخگر

محدود کردن و خلع سلاح حزب الله لبنان یک فاکتور مهم منطقه ای در ایزولاسیون رژیم جمهوری اسلامی از دید بسیاری از مفسرین خارجی است.

 

در راستای خلع سلاح حزب الله لبنان و کوتاه کردن دست اسد از امور داخلی آن کشور پیرو اسکندال قتل رفیق حریری که به گفته عبدالحلیم خدام و اشارات وی بشار اسد  مظنون این اتهامات است دو سیاست مهم و کاری در عرصه منطقه از اهمیت ویژه برخوردار است.

مورد اول

خارج شدن آریل شارون از حزب لیکود و تشکیل حزب کدیما و همراهی شیمون پرز از حزب رقیب به کدیما گویای یک رشته تغیر و تحولات پایه ای در سیاست اسرائیل است که تاثیرات آنرا جهان خارج در آینده بهتر نظاره گر خواهد بود.

 

گرایش آریل شارون از جناح راست به میانه و لیبرال و همراهی شیمون پرز با کدیما گویای برخوردی پست مدرنیستی به مقوله حل اختلافات فی مابین دولتین فلسطین و اسرائیل است.

 

 خارج از اینکه هر فرد اسرائیلی و یا غیر اسرائیلی چقدر هوادار و یا منقد آریل شارون باشد، وی بعنوان یک افسر نظامی و یک سیاستمدار با تجربه اسرائیلی میتوانست در حزب لیکود باقی بماند و در پائیز یک زندگی پر نشیب و فراز سیاسی بعنوان یک انسان با رهیدن از فشار های روز مره موجود در صحنه سیاسی چند صباحی را براحتی بگذراند.

 

سئوال در این است که چه شد شارون پیر یکباره لیکود را ترک کرد و مانند جوانان پر انرژی تشکیل دهند حزب جدیدی شد که تفکرات کلاسیک راست را در فایلی به دست تاریخ میسپرد و به میانه و حرکت های لیبرال گرایش پیدا میکند؟

 

منظورم از طرح این سئوال نشان دادن قدرت تطابق سران جمهوری اسلامی با تحولات دامنگیر جهانی ، با جهانی شدن ، با گلوبالیزاسیون و با دید و نگاهی جدید به مسائل برخورد کردن است.

 قدرت تطابقی که سیاستمداری همچون شارون و شیمون پرز را در یک پلاتفرم جدید در حزبی جدید بنام کدیما گرد میآورد تا با نفی تفکرات دست و پا گیر گذشته برای مردم اسرائیل آینده سازی کنند،در حالی که ولی فقیه نه تنها جناح رقیب که حتی رفسنجانی را هم قلع و قمع میکند و جامعه را نظامی و یک دست مینماید.

 

حال باید پرسید که رهبران جمهوری اسلامی با طرح فلسفه انتظار برای ورود حضرت مهدی به صحنه سیاسی و ساختن بمب اتم و منقبض شدن و اعلام جنگ به مردم ایران و جهان چقدر از مبرمات روز را در مقایسه با سیاستمدران اسرائیلی کشف کرده و به آن عمل کرده اند؟

اسرائیلیان احزاب کلاسیک را برای منبسط شدن در صحنه سیاسی ترک میکنند و ملایان ایران برای منقبض شدن از سالها قبل برنامه ریزی میکنند.

در تاریخ   2002.12.21

 یعنی 4 سال قبل در مقاله ای حذف جناح رقیب ولی فقیه و منقبض شدن حکومت را خاطر نشان کرده بودم و از زبان حسین شریعتمداری زبان در کام ولی فقیه چنین نوشتم.

 

شريعتمداری ميگويد: " اتفاق مهمی که در آينده نزديک رخ خواهد داد پالايش کشور ( بخوانيد کودتای محافظه کاران) از حضور خط نفاق جديد است که احتمالا با تنش هائی نيز همراه است. وی گفت :" اگر قرار باشد اتفاق نگران کننده ای و حادثه بزرگی ( بخوانيد سرنگونی رژيم ) برای نظام جمهوری اسلامی که ماحصل تلاش ملت ايران بود بيفتد .تنها ميتوان بی اعتماد شدن مردم به نظام حاکم باشد و اين باعث نگرانی همه دلسوزان به نظام است. "

شريعتمداری اعلام ميدارد برای پيش گيری از امر سرنگون منقبض شدن رژيم و در لاک استبداد ی شديد تر از گذشته فرو رفتن و حذف و قلع و قمع حتی دوم خرداديان در آينده نزديک ضروری  خواهد بود.

 

این مقاله را در آرشیو مقالات سایت نگارنده با نام " زنگها برای چه کسی بصدا در میآیند" میتوانید در این آدرس مطاله بفرمائید http://www.nawidakhgar.com/maghalat/zangha.htm

 

امروز اسرائیل و شارونی در حزب تازه تاسیس کدیما به نمایش در میآید که از قدرت انعطاف به مراتب بیشتری در مورد کشور همسایه اش فلسطین برخوردار است. این گشایش توپ را بزمین همسایه میفرستد و مورد دوم که زمینه هایش در گذشته ایجاد شده به منصه ظهور میپیوندد.

مورد دوم

ورود حماس به انتخابات و به پروسه مذاکره با اسرائیل یعنی زاویه دادن به دو خط موازی سیاستهای حماس در قبال اسرائیل در نقطه انتخابات است .موضوعی که وزارت اطلاعات و وزارت خارجه جمهوری اسلامی و ولی فقیه از آن دل خوشی ندارند و سعی میکنند حماس را در تقابل با جهاد اسلامی و دیگر گروههای بنیادگرای اسلامی در گوشه رینگ نگه دارند.

 

یعنی به کلامی دیگر هر چه اسرائیل بتواند بیشتر فلسطینان را در امور داخلی خودشان مسئول کند به همان نسبت دست تروریزم جمهوری اسلامی را از منطقه و از سرنوشت مردم فلسطین و اسرائیل کوتاه تر کرده است.

حماس به عنوان یک گروه بنیادگرای مذهبی چه بخواهد و چه نخواهد با کاشتن تخم انتخابات در رحم سیاسی خود بایستی کودکی در آینده متولد کند که در ضدیت هایش با تروریزم جمهوری اسلامی حرفی برای گفتن داشته باشد.

 

سیاست های ساف در دهه 60 در قبال اسرائیل هیچگونه همخوانی با مواضع امروزی سازمان آزادیبخش فلسطین ندارد، آن زاویه ای که یاسر عرفات در رابطه با مذاکره با اسرائیل در دهه های گذشته گشود به فاصله سیاست گذاریهای امروز رهبران فلسطین با دولت جمهوری اسلامی انجامیده است.

 

استیصال سیاسی جمهوری اسلامی و دیپلماسی ورشکسته یک کشور 70 ملیونی تا به این درجه است که حتی برای حمایت یک آخوند بی پشتوانه نظیر مقتدا صدر که یک گروه چند ده نفری در عراق را  با پول مردم ایران راه اندازی کرده دُم میجنباند در حالی که کلیه سرمایه گزاریهایش بر روی گروههائی همچون حماس با ورود به صحنه انتخابات باد هوا میشود و ایزولاسیون رژیم هر چه گسترده تر میگردد.

 

پنجشنبه 26 ژانویه سال 2006 میلادی    سوئد استکهلم

 

آدرس سامانه اینترنتی نوید اخگر به قرار ریر است

http://www.nawidakhgar.com/